Sponsor

Saturday, May 19, 2012

New Family Members - Hadif Faiz

Alhamdulillah...mmg umi dok doa..kalo deliver biar lepas incik haziq sukan...sebab tgk dia beriya nak bersukan kan....

Pagi senin tuh...bgn pagi nampak ada bleeding skit...bgtau incik hubby...dia kata tak yah kerja lah...umi plak mmgaim nak keroje sebabnya baru turun sikit jer kan n blom sakit.....so pergilah jugak ke opis...

Smpi opis...t/hari kluar lg darah...tp still sakit tuh x tersusun...mcm sesekali ja n cepat ja hilang....dah pkul 4ptg baru rasa sakit yg agak kuat...bila sakit umi berdiri...terkejut staff tgk umi tiba2 berdiri n mundar mandir kat cubicle tuh kan....br umi kabo...umi dh rasa sakit sikit2...balik....jln jem la plak...incik hubby dah cuak...hehehehe...tp still takde rs sakit sgt...ada rasa tapi umi bleh tahan lagi.....time tunggu cik hana balik dari sekolah kat taska baru la rasa sakit tu tersusun skit....time tu rasa mcm lima minit sekali tp x la sakit sgt mcm seblom2 nih.....disebabkan rs mcm dh tak lama...smpi jer umah..mandi terus...incik hubby plak dh siapkan nasi...suruh umi mkn dulu...then on the way ke annur tuh bleh plak umi rasa dh tak sakit...adeiii rasa mcm nak ajak incik hubby patah balik ja....

Bila dia dh srop umi kat An Nur....umi mcm cuak jer nak register kan....then dh dekat pkul 9mlm baru la register kan....time dah dihantar ke labour room utk check bukaan tuh pun umi rs sakit mcm umi bleh tahan jer lagi...bila mid wife check pun umi rasa sakit giler kan....tp bacaan sakit kat mesin tuh mmg umi tgh sakit kuat....tp umi x sakit sgt...camner tuh....mid wife kata takpelah...kita check balik lps setengah jam.....so umi solat isyak dulu...incik hubby pun baru pi dinner....bila dh setel....check balik....n resultnya sgt2 la buat umi terkujat....jln dah buka 4cm.....bila incik hubby sampai...doktor dtg...nak check jln...tgk dh buka 6cm...so doktor dah pecahkan air ketuban...time tuh dlm pkul 10mlm....then midwife tanya nak epidural tak...umi ambik ja...sebab dh tau baby besarkan....kang takde tenaga nak teran......time cucuk epidural tuh...air ketuban melimpah macam apa ja...abis tumpah smpi ke lantai...then dgr la midwife ada sebut satu terms....then umi tau la...dia kabo bb dh berak kat dlm...

Cuak sgt bila dgr bb dh berak sebab umi ingat time cik hana..dia pun gini juga n end up nyer umi c-sec kan....then bila dr Fatimah sampai...dia check...jln masih 6cm....adeiiii makin risau jdnya....doktor suruh drip...ubat masuk dlm air kan....nak paksa contraction...sebab time nih mmg tak berapa ada contraction....then mid wife perasan kot umi gelabah...dia suruh cool...dia kata kalo umi cool kompem jln buka...jgn fikir yg bukan2....alhamdulillah pkul 12 lebih gitu dh buka 8cm....tak lama tu rs sakit sgt kat ari2 tuh...rasa berat kat situ...even ambik epidural pun rasa sakit tp sakit yg boleh tahan la....cuma mcm non stop....mid wife kata jln dh buka 10.....dr Fatimah pun d sampai....n start push....ntah la berapa kali umi push pun umi dh tak ingat sebabnya tak reti nak nafas yg diaorg ajar kan...bila dh agak pandai kontrol nafas tuh...3 kali teran kluarlah incik Hadif Faiz......

Kalo seblom nih...incik haziq doktor pernah kata berat dia 3.3 tp kluar 3.05...incik Hadif yg seminggu seblom tu 3.3 kali nih 3.55...huhuhuhuh....beratnya tapi dia rsnya idak lah debab sgt pun...sebab boy kot....

So gitu jer lah pengalaman melahirkan anak ketiga nih....kali nih kena bayo sendiri kan...so semua sekali kena lbh kurang RM2600....umi ambik bilik double n epidural...kali nih pakar kanak2 pun ada check...so dah tau incik hadif faiz darah jenis AB n takde G6PD...alhamdulillah....puas hati dengan service Dr Fatimah n An Nur. Suka dgn Dr Fatimah sebab dia akan cuba bagi kita normal sehabis mungkin...TQ to my incik Hubby yg sentiasa dok disebelah memberi semangat n dok baca2 doa kat umi kan...Luv u!

6 comments:

zie said...

tahniah..legakan bila dah keluar tu...macam hidup kembali pun yer jugak ehehehe...between en hafif faiz sangat2 comel!..

zie said...

opp...en hafif pulak.silap..hadif...sebenarnya dulu masa teringin anak lelaki ada juga masuk dalam senarai nama hadif ni..;))

Neeza.Areef said...

tahniah kak
comel bbnya..
slmt berpantang

Umi_Aliesha said...

Zie...terima kasih...nih mmg seme nak H...kali nih nak nama ibu ada jugak tuh ada Faiz plak...

Za..thanks...

atty's said...

comeynya hadif..bambam..geram giler..
umi selamat berpantang ye..

Umi_Aliesha said...

Tq k ty..