Sponsor

Wednesday, November 23, 2005

Dear Diary!

Weekend lps kitaorg balik Sikamat(tak tau kat mana???? korang tau tak Maktab Perguruan Raja Melewar?? kat situ ler!) sampai jer tgk semua keje dah siap..curi tulang sungguh. Actually aku ingatkan open house tu lps maghrib..rupanya lps asar. Mak Teh masak Soto, Nasi Himpit kuah kacang, Lemang rebus ngan rendang daging, nasi lemak daun pisang dan biskut2 raya.

Ahadnyer plak Hubby kena sakit mata la plak. Jangkit dr Hana. Seminggu ni dia MC. MC tu pon jd isu jg. Rupanya kat goment tak bleh dpt MC 3 hari sekaligus..kena 2 hari jer plg max. Td hubby try pi klinik putrajaya utk endorsement sekali tgk byk prosedur plak..siap kena buat memo. Last dia kata dia pi balik klinik panel opis aku dan minta diorg tukar MC tu ke 2 hari jer...hmmm macam2.

Insya Allah ptg nih aku akan jumpa 'Abah' angkat aku. Siapa lagi klu bukan Mr Mohamed Kamal Yusof..Ekekekeke Abah muda..umur 30thn...x sesuai langsung..Ate dia yg ngambik teman jd anak angkat. Ms 1st time bgtau Abah aku...dia gelakkan coz muda bebenor utk djadikan saingan. Sebenarnya saja suka2 jer. Dia sebenarnya 1st batch student psikologi, antara yg glemer coz dulu dia MPP kat KKYS/King Fisher. Trajedi anak angkat ni berlaku kat computer lab KKYS...tetiber jer dia kata Faiza, jadi anak angkat abah yg bongsu...terpinga2 aku. Dah ler aku x rapat sgt ngan dia. Seingat aku dia lbh kamceng ngan zimah drp aku. Hmm tp x sangka silaturrahim ciptaan tu berkekalan hingga sekarang. Slalu antar kad raya dan ber'YM'. Slps 7 thn x jumpa, hari ni insya allah kami akan bertemu. Dia nak kenal hubby dan anak aku. 'Abah' sebenarnya ada kursus kat sini. Kebetulan dekat Putrajaya so dia sms minta aku ambik dia. 'Abah' keje ngan Jab. Kebajikan Masy. Ngri Kelantan tentula sebagai kaunselor. Dia baru dpt baby girl, Nurul Balqish. 'Bonda' masih dlm pantang. Rasanya Bonda satu opis ngan 'Abah'.

Esok plak, insya allah keluarga hubby aku plak sampai. Diorg naik bas dr Alor Star sampai ke Kajang. Sib baik hubby MC so ada la org nak entertain. Aku??? cuti dah abis laaa...seminggu kot diorg kat sini. tgh dok susun atur schedule utk bawak diorg jln2. Maklumlah tgh cuti sekolah.

Nih baru dpt sms dari Sofia. Dia buat open house sabtu nih...teman rapat aku nih! Tak pasti la dpt pegi ke tak...takkan nak bawak semua org? pastu takkan kitaorg nak pi bertiga jer...hmmmm...dlm dilema sekejab. Tu jer lah...adiossss!

1 comment:

Tipah said...

bestnye ade ayah angkat semua ye...