Sponsor

Tuesday, March 11, 2008

Sekita Majlis Nikah Nyah!







Ngape panggil nyah? nyah tu anak tengah...selalu org sebuh angah..tp perakian panggil nyah..mcm aku bukan along tp yong.

Alhamdulillah nyah selamat bergelar suami org pd jam 6.30p.m..agak kalut sebab hari mengundikan..mujur aku x balik kg..kami kluar dr umah pkul 3.30p.m...ibu pun time tu br kluar dr Besout. Then janji kumpul kat masjid kg salak tinggi...aku smpi awal tp dok jln2 kat nilai 3..mil ada nak soping..elok la ibu call suruh beli beberapa mende yg dia lupa nak bw...then aku sms akak kesygan hana~dayah..dia nak ikut...

Lps majlis settle..kami pegi umah pengantin..mkn2 skit..then tunggu majlis blah mlm plak..diorg nih asal dr melaka..so byk jg la adatnya..lps maghrib..ada majlis naik pelamin ke...nyah pki songket kaler kuning...then kami dok umah rehat yg disediakan..lega aku sebab ada buaian...bleh adik tido...

Lps isyak plak majlis berinai...siap ada bunga api n pengantin kena berarak..kali nih pki baju kaler maroon. Siap tepung tawar per seme..ibu suruh aku tepung tawar nyah..maleh haku..ramai bangat dh beratur..x koser i...

Gitu gini..majlis settle lbh kurang pkul 11...then seme berkonvoi balik ke umah aku...perjalanan yg 40minit tu jd sejam sebab ramai kan..kang bw laju seme tercicir..dah la malam plak tu...sampai jer umah..received call dr kak cik..dia pun nak dtg umah aku..aku pass tugas tu kat hubby..aku nak settlekan tmpt tido seme org..so mlm tu umah aku full house..mujur la takde yg kena tido kat dapur...kak chaq n family tido pkul berapa ntah..dok bergossip..aku maleh layan..kang aku yg pening x cukup tido...

Esoknya ibu kalut nak pi beli mende2 utk bekpes..aku pesan jgn pi awai..sini kl bukan mcm kat kg..kat kg lps subuh org dah berniaga..sini..hmm br nak cari brg..so bila dia blk..bw mende2 mentah jer..dia kabo seme org niaga br nak start masak..tu la aku dah kabo..x caya lg...

Yg lelakinya plak sibuk cari surat kabo...berkoyan2 hubby borong surat kabo..seme kirim nak sorg satu...disebabkan ramai sgt umat..umah aku bleh takde air...ekekekekek..air dlm tangki jd kosong..so nak naik balik ke paras yg ok tu takes time..melainkan air sinki..yg tu ok...pkul 10 br nak berinai..pkul 11++ br ke salak tinggi..

pkul 1.30++ kot br la bersanding..adeii letih menunggu...adik plak dah tido...kakak plak ramai yg offer nak tolong jaga...gitu gini majlis selesi dalm pkul 3...seme beransur ke nilai 3..aku??? balik la..letih weiii..tido x cukup...gitu jer la...tu pon x tunggu majlis potong kek..letih bangat dah..












2 comments:

Aleeya said...

aku pun kakak yg no. tu panggei kak nyah hehe,tapi abg ipar tu aku panggil abg ngah...hehee

Umi_Aliesha said...

tp bila dah level anak aku..dia panggil pak ngah n mak ngah ler...