Sponsor

Friday, April 18, 2008

Al-Fatihah!

Lewat petang smlm, aku terima email dr sorang sahabat bgtau Ustaz Nash masuk ICU hospital ipoh...n pg nih, buka email sorang lg sahabat yg menetap di ipoh plak bgtau Arwah sudah kembali kepadaNya..innalillahiwainnailaihirojiun...Ekceli aku pernah bercerita psl Arwah dlm email yg lepas2..so dua2 ustaz bahasa arab aku di Madarasah Idrisiah sudah tiada di dunia...Arwah Ustaz mmg ada sakit dr zmn mengajar kami lg.al-fatihah!

Smlm aku kol ibu, ibu bgtau jiran seblah kat kg jaga cucunya..cucunya kuat menangis...maybe tgh nak berubat kg kot...emaknya plak dah blk ke kl..nak cari pengasuh sama katanya...aku kagum betui ngan org yang sanggup berjauhan dr anak. Aku???? hmmm x sanggup rsnya..mau setiap saat aku berendam air mata...Ingat ms lps lahirkan Hana...ibu mmg nak sgt jaga dia..mcm2 alasan ibu bg..antaranya kecik lg..kang org x jaga betui2 , kang org bagi ubat batuk...huhuhuhu pysko aku lah tu....last2 aku bg satu jer alasan...aku nak breastfeed anak aku. So takdela ibu ungkit2 dah....then aku pernah kena denggi berdarah..time tu aku n hubby dua2 kena..so awal2 tu ibu mmg jaga Hana kat sini jer..tp bila aku dah stabil ibu bw Hana balik kg....mmg la aku nangis...discaj jer dr spital..blk umah kemas2..tunggu sat..terus blk kg...smpi jer hana buat dunno kat aku...huhuhuhhu aku nangis...buruk la sgt...

Bila dpt Haziq..sama la jg...ibu tetap kata...takde tmpt nak antar meh antar blk sini..asal aku ngadu kata adik batuk ke demam ke..musti laju jer dia jawab..meh la bw blk kg ibu jaga..ohhh tidak..walopun kg ku itu tak la jauh bangat tetap idak ler haku sanggup jauh dr anak2 aku...aku blk kerja lewat pun aku dah rs something...rs bersalah ada..rs rindu ada...

So itu lah sebabnya aku amatz la kagum pd ibu2 yg sanggup berjauhan dr anak2...korang mmg kuat semangat n tabah...aku salute korang!

2 comments:

Aleeya said...

al fatihah juga

Umi_Aliesha said...

tq yaya!