Sponsor

Wednesday, June 25, 2008

J.Co

Nih gara2 mak buyong yg dah selamat deliverkan Akid (Ct Itina ler..sapa lg)...dia punya teringin nak mkn j.co sampai buatkan aku pun rasa sedap la sesangat...mujur x preggy...kalo preggy kompem awai lg dah pi cari...

Pastu kebetulan plak aku training kat Marriot mmg la berdepan jer ngan Pavilion so apa lg..asal lunch time jer haku pun mkn cepat2 n pi la beratur jg..1st day...jenuh aku cari..x user friendly la info board dia..bleh terjumpa sebab apa tau..sebab aku jalan-jalan..then ternampak org jinjing plastik j.co... jalan depan lagi..ada lg org bw beg plastik yg sama..sampai la aku terturun ke tingkat bawah..ikut bau pun sama..sekali tgk huh betui2 depan escalator..apa lg...haku pun beli la...1st day beli nih

Sampai jer rumah terus snap gambo...hubby kata' seme la nak ambik gambo' opss..terkantoi sudah url blog aku nih...hubby dah tau! Dolu2 dia heran gak apsal aku ambik gambo itu ini tp takde pun dlm fp......:P jgn mare aaaaaaa! Luv abang..muachhhsss...

Hana pun suka la makan, dia kan mmg peminat 'kuih mami' nih..dia suka yg ada almond tu hah...kutip kacang(dia panggey kacang) jer plak tu...sabo jer..kalo aku plak, suka yg oreo..huh mmg lembut n kalah la dunkin donut..

So hari kedua, beli lg..Hana dah pesan suruh beli kacang byk2..n nak donut pink...so komen aku seme la sedap..cuma kalo beli jenis crown tu..teksturnya agak liat berbanding yg biasa..rege utk half dozen nih RM11.50. Ngape Hana panggey 'kuih mami' sebab time puasa lepas..jiran seblah umah aku nih berniaga...dia ada jual donut nih..so tiap2 hari la dia suruh beli 'kuih mami' n nih pun kdg2 kalo mami ada buat, dia akan bw balik skit utk Hana.

Psl Pavilion..aku x sempat pun nak ukur bangunan...sebab nampak sgt high class n tujuan aku pun cuma nak cari donut..pastu lunch time pun bukannya lama...tgk butik2 handbag kat ground floor marriot pun aku dah gerun...takat tgk jer la..nak usha rege pun aku takut..LV, fendi, jam apa2 yg aku x pernah tau nama pun ada...jakun sungguh...tu blom art gallerynya...sebab aku buta seni kot...aku tgk lukisannya biasa jer pun...tp rege amboi...x menahan...baik beli kat ikea...opsss mcm la pernah sampai dah ke ikea....rumah blom cun la..x semangat nak menghias lg...takut jd caca marba....

4 comments:

eedany said...

Wah nyam-nyam nya JCO...

tapi kat KK tak ada lah! Huhuhu...
Big Apple adalah!

:)

Umi_Aliesha said...

dgr kata..big apple lbh kurang ja dgn Jco..big apple kat mana? dlm centre point ka? lama gilos x pegi KK..soping complex pun dah byk kan...

EliyaShaka said...

wah i takpenah lg mkn JCO eithe big apple..sobsob!donut2 tepi jln slu la time bekpas hehe...

Umi_Aliesha said...

donut tepi jln pun lembut..sedap jg tu...