Sponsor

Wednesday, June 04, 2008

Semua Untukmu - Bermula di MAMPU,JPM

Ekekekeke..topic cam apa jer..ekceli nak imbas balik mcm mana kenal hubby..maklumla lg berapa bulan jer dah nak sambut anniversary..aci tak kalo satu bulan satu part...:)

Hmm..zaman aku dulu UMS student, practical masa last sem(final year) so geng2 seme ramai cari private sebab dpt elaun..aku jer pi cari gomen..aku pun x ingat la apsal aku pilih MAMPU..suppose aku pilih EPU jer kan..sebab EPU kan lg related ngan course yg aku ambik...mmg nak jumpa jodoh kot..

Aku nih mana la pernah kluar dari negeri Perak..tiba2 jer kena hantar nun ke Kota Kinabalu..huhuhuhu...so bila practical saja nak try dok kl..so pilihla Putrajaya. Tumpang duduk umah Abg A' kat Bdr Tasik Selatan. Dia pun x tau mcm mana nak pi Putrajaya naik public transport nih..so 1st day practical aku sampai lewat..sebabnya naik bas dr BTS ke KL..pastu dr KL baru ke PUJ(Putrajaya). Sampai je MAMPU..aku terus daftar kat Admin n mmg aku ditempatkan kat unit tu..so aku duduk la kat cubicle kosong yg kata Abg Miji (tarmizi..kat MAMPU lg ke yaya?) utk peg dari Sabah yg blom sampai..En Vivian Leong...

Then kenal2 la ngan staff bhgn tu...kenal ngan Kak Rosnah..dia bgtau..'balik karang ikut akak, MAMPU ada jer bas ke komuter serdang' huh 1st time aku tau dr BTS tu bleh naik komuter ke serdang..n ada bas dr serdang ke PUJ. N kenal jg dgn Kak Rusalbiah(Ksal)..dia dok Sg Besi...dekat jer ngan BTS..so mula la aku naik bas tu kan...geng la aku ngan Ksal, Pegawai Sangkut n x lama tu ada staff baru lapor diri..namanya Aleeya...ekekekeke...geng plak ngan dia

N sampai juga Peg dr Sabah tu..Vivian..so geng la kami berempat...time Vivian dah dtg nih aku tuko la tmpt lain..satu hari..vivian br lps meeting kot..dia kabo kat aku..faiza...Hasan kirim salam..huh sapa plak la hasan nih...kebetulan mmg aku tgh hapdet info2 staff dlm sispen ker ke hrmis erk..kelupaan sudah!..sispen kot..so aku mmg tau ramai nama Hasan dlm jabatan nih n aku rasa mcm ramai yg dah kawen..so aku baikan jer..

Esoknya Vivian bgtau lg mende yg sama..sama juga..aku abaikan jer..aku ekceli ada bf dah time nih..tp dia ngajo nun kat Sabah. So malas la nak layankan..sampai la satu hari tu...aku dok kat cubicle sorang akak yg dah pencen..bhgn kewangan..email dia masih aktif..so tiba2 ada alert new email n aku plak ter'klik' gitu..n bacala..

dari En Hasan..Per: Minta on lampu/air cond kot..sebab nak OT...

cam familiar jer nama tu kan...so aku tolongla maklumkan kat pengganti akak nih n aku tergatai pi reply..aku kata rajinnya OT..dia reply plak..nak buat mcm mana kak, terpaksa..muakakaka tapikan...tak lama lps tu tiba2...huhuhuhu En hasan tu naik ke Admin la..kantoi sudah!..bukan Kak Jem tp aku yg dok menjawab..udah terkulat2 aku. Vivian plak sepantas kilat kabo..nih la Hasan..huh! malu i.

So start dr situ la..baru kami breakfast berlima (Aku, Ksal, Yaya, Vivian n Hubby), lunch berlima tp Yaya kdg dia tak mkn..dia tu makan skit tp kenyang sampai ke malam..muakakakaka...tu pasal ko kurus agaknya..mkn heavy sekali jer..

Then add id YM dia..so asyik la berYM...time nih aku ngaku la aku dah ada bf n dia pun ngaku jg dah ada gf..so kami mmg sekadar kawan ok!..Ingat plak time Vivian nak pi beli TV..jauh oo kami pi Bkt Jalil sana nun...then si Vivian pi beli Tv 29 inc plak tu..udah x tau sapa nak tolong angkut bw balik...hermm vivian x de transport ok..time nih hubby jer ada kereta...so call la dia minta tolong...dia jawab dia x bleh dtg..adeii time nih kan rs mcm menyampahnya dia nih...minta tolong pun x bleh..mujur la anak abg A' bleh drive..so dia la tolong antar ke PUJ.

Gitu gini..msh b'fast, lunch satu geng aku pun abisla practical..dua bulan jer kan...n En Jaapar tanya aku..nak tak kerja sini ..PKS jer pun..aku okey jer..bleh la cari duit utk tambang flight utk konvokan..So aku la perintis PKS kat MAMPU tu hah...buat kewangan..Dok study flimcy yg dah berthn x berusik..jenuh oo nak balancekan ngan list dr AG. time nih aku dah tak dok kat BTS..dah pindah dok Putrajaya..berhousematekan yaya, kak lina n su. Hermm pjg dah..lenkali plak lah yer...:) adioss

5 comments:

EliyaShaka said...

hai kak...what shud i call..kak faiza? ok tak..hehe

akk penah duk sbh ke?that's my hometown..

Umi_Aliesha said...

hai dik..pernah study di UMS,KK. Merasalah dok Sabah 3 thn..ekekekke

Aleeya said...

abg miji dah jadik EO skang tawww he he, rindula jaman mula2 keje dulu, esp kenangan kita bersama kan...:)), apa kabar kak sal yer, rindu kat dia....sbb tak dpt kontek dia..:((

Umi_Aliesha said...

takpe..nanti2 kalo ksal ada balik sini..kita ngedate erk..x yah ajak asan...bior dia jaga anak2..ekekeke..

Anonymous said...

Oh kekawan lama i dulu masa d MAMPU... Hahaha faiza u really remember all those details..... Ya i missed those times too... Hahaha so cute la bila i terkenang semula how we started from 3 to 4 n to 5, it was really spotaneous... Our friendship really kaw-kaw that time, if u still can remember how many people thought we were couple n it was hot topic kan..... Ya la everywhere we go always bersama sama the 5 stooges kan... You, sal (is she still d uitm sabah?), dahlia, hasan, u all hv always been a part of me... N i really treasure u all, remember how we drove to sungkai.....ur hometown..... Our friendship has been wonderful and i thank you u all and i like to say u all like my family. ...vivi thats wat sal used to call me...