Sponsor

Friday, July 11, 2008

Her Besday Preparation!



Lilypie 4th Birthday PicLilypie 4th Birthday Ticker

Sekejab jer masa berlalu...dah nak masuk 4thn rupanya puteri kesyganku..tahun depan dah nak masuk tadika...masih blom decide nak hantar ke mana..kat kaw umah ataupun kat kaw opis...


Teringat plak time aku kecik2 dulu...bila Ibu preggy jer, kompem aku tanya adik aku tu lelaki ke perempuan...dolu2 mana la dr nak scan kan..so bila adik 1st lelaki, aku ok la lg..bila aku darjah 3, Ibu preggy adik no 2..aku tanya lg..adik tu lelaki ke perempuan..aku kata nak jg adik perempuan...sekali kluar lelaki jg....sedihnya ms tu...


Bila form six, Ibu preggy lg..kali nih doktor scan dr awal..ye la Ibu preggy twin kan...aku bgtau ibu..minta2 la dua2 tu perempuan..Ibu kata jgn harap sgt...then aku kata takpela..minta2 sepasang...sekali kluar dua2 lelaki jg..terus Ibu kata ' tunggu anak hang sendiri lah'! hiks...


Bila dah kawen..aku tgk la anak2 buah hubby..abg dia, anak 3 org..sorang pompuan, 2 lelaki. Kakak dia plak..3 org anak..lelaki semuanya...dlm hati..adeii ssh la nak dpt anak pompuan kalo cam gini...then bila preggy mmg la aku doa semoga bb aku tu girl...tp redha la jg kalo ditakdirkan anak lelaki...bila scan time 7bln, Dr kabo bb girl..fuhhh rs mcm nak melompat jer...


Haa tu psl la anak dara aku tu manja terlebih...ibu dia mmg nak sgt anak perempuan + dia cucu sulung..perempuan plak tu blah aku...yg mana mak toknya mmg ada sorang jer anak pompuan..dah beso plak tu...ke sana ke mari la diusungnya cucu perempuan dia tu...


Opss nak kabo psl preparation besday Hana kan...terlajak ke lain plak...aku mmg ketaq perut psl kek Hana sebenarnya..pasal apa?? sebab aku order awal july ari tu..online...online tp sebenonya akak tu dok putrajaya jer pun..kedainya pun dekat hentian kajang tu hah...aku seriau sebab time aku order akak tuh x kabo total pricenya...so amat2 la riso dia tak take note order aku...tp takpe dah lega..sebab smlm dia dah kabo berapa harganya...:) riso x bertempat sungguh!


Psl goodie bag...plastiknya dah beli..gift kecik simpe plak br jer beli smlm..kudap2nya blom beli...esok br nak beli...million tq kat K ty yg sudi share kat mana kedai jajan yg murah...dekat ja ngan umah aku plak tu..idak ler teman tau ada pasar borong kat sinun...

Ahad nih plak, Hana ada sukan...herm 1st time masuk sukaneka nih...nanti akan dihapdet psl tuh...

Isnin nih, aku x ambik cuti pun..sebabnya ingat nak bw dia mai opis..byk kali dah request nak ikut aku mai opis...maybe nak minta balik awal ngan boss..sebab besday partynya dlm pkul 4.30p.m...buat kat nursery jer pun..dia biasa la..suka share seme mende ngan kawan2..umur tara2 tu mmg lbh suka sambut besday ngan kwn2 dia...























4 comments:

eedany said...

so cute lah kipas2 ngan plastik beg tu... mesti hana happy sangat...

eedany ada 1 niece jer... tapi tak lama lagi nak ada 2 yeah, yeah...

:)

Umi_Aliesha said...

wahh musti auntienya mekap2kan...best bb girl nih..best menghias..

atty's said...

cantiknya goodies beg aliesha..
msti meriah ..nieh

Umi_Aliesha said...

ala k ty..beli kat wdc..ekekekekke..time sale ari tu 1pack RM3++