Sponsor

Thursday, July 10, 2008

Semua UntukMu : Taman Wetland!

Sambung balik bab aku n hubby..
Sepjg kerja sbg contract staff tu, aku dah start menyewa umah dlm Putrajaya. Time nih masih teman tp mesra ngan hubby. Ingat plak ada sekali tu hubby ambik cuti, aku tanya nak pi mana? ye lah cuti tgh2 weekdays kan..dia kabo nak bw 'kwn' dia jln2 kat Putrajaya..huhuhuhu jelesnya i..apsal nak jeles plak kan...time nih pun ada jg 'kwn' aku balik Semenanjung tp bila kami kluar aci tak aku rs mcm x best..mcm dah takde feel gitu...kdg bila dia ajak kluar tu pun aku rs mcm terpaksa..bila dia balik ke Tuaran, ada jg dia email tanya kenapa dia nampak aku berubah..aku jwb jer takde apa..ekekekeke..
Then satu hari, aku bgtau hubby "awak, pc kat umah mak saya rosak la..dia jd gini..bla...bla...bla" terus dia jawab...saya pi umah mak awak la..tlg repairkan terus sebab susah la nak cakap..ye lah aku bukan org IT pun..so weekend berikutnya aku, hubby, Vian , Ksal ngan Yaya pun balik la kg aku...repair gitu gini..ptgnya balik Putrajaya balik...aci tak lps antar Yaya(ke puchong) hubby bleh sesat dlm Putrajaya...ekekekekke..aku pun x tau mana dia pi..tau2 tiba2 masuk tol...pastu ada tol lg..smpi satu tahap tu Ksal yg mmg org KL pun konpius kitaorg kat mana time tuh...last2 Vian kata "apa lah ko ni Asan, jumpa bakal mertua terus sesat" aku sengih jer la..
Time nih kami msh kerap la ber'YM kdg org2 opis pun perasan..bak kata Abg Kici, ko nih kan budak kici, asal aku naik musti ko tgh YM..Abg Panjang pun sokmo la sengih ja...opss dolu2 abg2 sangkut kat opis nih panggil aku adik kici..sebab time tu aku mmg kecik kot..la nih dah membesar bagi johan occay! dah x sesuai..dolu2 yer la..berat bwh 40..la nih dah dekat 50. Sebab diorg panggil aku kici, sorang tu aku panggil abg kici(sebab dia rendah dr abg pjg) n sorang tu aku panggil abg pjg..Abg Kici skrg keje kat Sabah erk...Abg Pjg kat apa erk nama opis dia lupa dah..dah lama x berYM...seme dah kawen..so seme la buat hal masing2.

Ingat plak kes time Vian beli tv, hubby tak dtg tolong kitaorg..time tu kan ada la rs nyampah nk minta tolong skit kat hubby tp perasaan nyampah tu hilang bila time aku batuk teruk...Dia dpt tau aku batuk x berenti lbh dr seminggu..terus dia offer bwkan pi klinik..temankan plak tu..terharu sat!

Psl YM lg, dah asyik YM kan..so dok cerita itu, ini last2 dpt tau la..mak dia x berapa suka ngan pilihan dia, aku pun bgtau jg la..parents aku pun sebenarnya x suka ngan pilihan aku, tu antara sebab aku jarakkan diri skit ngan 'kwn' aku tu..sebab apa? hermm adalah!Then sampaila masa utk Konvo...berlepas la aku n family ke KK. Time tu aku dok kat umah kakak angkat aku kat Tmn Kingfisher. Mmg dekat la ngan kampus..senang kalo ada apa2 aku pinjam ja motor dia..berdesup ke kampus. Time nih 'kwn' aku pun rajin la mai umah akak angkat aku nih...selagi x pkul 11 mlm idak ler dia balik ke umah dia tau...herm...satu malam..teponku berdering....hubby call...saja nak say congrats in advance..time nih aku borak dlm bilik..bilik nih seblah dapo..so aku terdengar la ibu dok ngadu kat akak angkat aku...' makcik x suka 'kwn' dia tu, tp makcik tau dia ada kwn..org kg Yah la(Yah tu nama singkatan akak angkat aku)...makcik suka budak tu...terkedu aku sat!Time nih aku ambik cuti seminggu kot..ke seploh hari erk...lupa dah...sempat la bw ibu ngan family pi Poring, Pulau Manukan, Kundasang, balik jer Putrajaya terus ngedate dulu...ekekekek tp idakler berdua..ngan geng2 sekali la...sampai la satu hari..hubby YM bgtau..'ptg nih saya hantar balik yer...dia bukan antar aku balik pun..dia bw pi Tmn Wetland...sessi luah perasaan...bla...bla....bla..aku kata ok..tp satu syarat...sila bw aku jumpa mak dia..coz aku nak dia kenal aku dr awal....sebab aku tau mak aku jenis mcm tu...so aku assume tentu mak dia pun nak jg tgk aku..then kalo mak dia kata ok..br kita kwn...gitu la lbh kurang....Then..segerombolan la plak kami ke Kedah..hermm vivian x ikut rasanya..cuma kami berempat...to be continued...!

3 comments:

mortgage broker said...
This comment has been removed by a blog administrator.
lottery ticket draws said...
This comment has been removed by a blog administrator.
lotto results said...
This comment has been removed by a blog administrator.