Sponsor

Wednesday, July 16, 2008

Sukaneka..

Image Hosted by FileHive.com


Image Hosted by FileHive.com

13hb lepas, Nursery Hana ada sukaneka...diadakan di padang majlis perbandaran Semenyih. Sehari seblom tu plak ada raptai...ekceli aku x tau pun ada raptai...jumaat ptg tu x tgk pun notice board..mlm tu, kwn hubby call..anak dia kat Nursery As Suffin..dia ada la bgtau esok anak dia ada raptai...hubby plak jwb 'anak aku tak kena pi pun' then sabtu pg..pkul 7++ cikgunya call ' akak, hana takmo pegi raptai ke? lorrr..ada ke...udah kelam kabut kejutkan dia, mandikan adik...hantar la dia ke padang tu...

Hari sukan tu plak..awal lg Hana dah bgn...lg lima minit pkul 7, hubby dah start moto bw ke nursery...sampai jer sekolah..alahai baru ada 3 org..membebel cikgunya...dia kata kang mula lambat dah panas..kesian budak2...so hubby bw la Hana pusing2 taman dulu..then br antar ke sekolah balik...

Pkul 9++ baru kitaorg kluar...kebetulan jiran aka kwn hubby ada buat kenduri akikah hari ahad tu jg...so pg2 setelkan few things ngan jiran tu..pinjamkan meja, tong gas...tu lambat skit kluar..sampai ja padang alahai Hana dah abis satu game..game kedua plak br jer start...

Time nak snap gambo dia tgh lari tu ada jer la org yg halang..asal snap jer tersnap gambo cikgunya la, gambo parents lain la..semenya lalu dpn kamera aku lah tu..ampehss tul..dah takde gambo dia tgh lari...dpt johan plak tu...hermm x tau la papa dia sempat ke tak rakam ngan videocam...blom tgk lg...

Habis jer game tuh..hana n the gang berkumpul kat blkg..jenuh panggil baru dia perasan aku ada..nampak jer, terus 'ibu, kakak nak air' alahai..letih la tu...pastu dah merengek nk aiskrim. Time dpt hadiah...Hana dpt piala yg salah plak..dpt naib johan...ntah ler mcm mana diorg uruskan...seme budak dpt sebenarnya x kira la menang ke kalah...tp tu la..dlm satu kumpulan tu..ada yg dpt piala johan, ada yg dpt naib johan..mujur la budak2 tu x pandai terasa lg...kalo dah pandai kompem ada yg nangis...ekekekeke

4 comments:

atty's said...

ekekeekke..comel nya hana..
nanti dah besar hana leh jadi atlit..

re : umi kedai tu..rasanya jajan murah yg kt sg tangkas..tu tak beli kt sana..beli kt sg tangkas..gak..

Umi_Aliesha said...

ohh...takpe2..yg pasti lg murah dr car4....port baru utk soping brg dapo..tq k ty!

eedany said...

so sweet tengok hana tu...cute sangat! Photogenic lagi...

:)

Umi_Aliesha said...

haa..nanti beso2 biar cute mcm auntie eedany...:)