Sponsor

Thursday, August 07, 2008

Kenangan Silam : Part II

Byk plak kenangan silam aku erk...

Seme2 nih zaman belajo...JPA bg loan suruh belajo tp aku berfoya-foya...masa 1st year takdenya aku nak berjalan2 nih...asal cuti je book tiket..balik kg..

Ramai kwn2 aku asal cuti pendek ja..diorg jln2..aku dah sem 3 baru la terkedek2 nak ke sana sini..ye lah bukan senang nak ke Sabah kan...dah alang2 UPU humban aku ke sinun..ambik la peluang mana yg ada...masa tu lah aku nak panjat kinabalu la..nak ke Sandakan lawat sedara mara orang utan kat Sepilok lah..nak pi Tawau lah...serik gilos naik bas direct dr Tawau ke KK...kebas abis semua...! Time pi Tawau nih bleh plak la aku x tau bundle tu hapa..beriya kwn aku kata kat Tawau best..syurga bundle..aku pun beriya la suruh tunjukkan kat mana..apa lah..nama jer masuk U..bundle pun x tau...tp mmg beso gilos la tmpt bundlenya..kalo bedsheet..bedsheet jer..baju..baju jer...

Kalo kat Sandakan plak mcm syurga segala mende sabah nih...cam mutiara, buah salak..haaa aku nih peminat setia buah salak..kalo lambak sekg depan aku, sekejab jer aku mkn..tp kalo jeruk..aku x suka..udang kering kat sini pun beso2..segala mende kering2 nih la..fresh ja kat sini..rege pun murah la dr KK.....pakwe semenanjung pun ramai kat sini..sebab ramai navy, askar dan sewaktu dgnnya...

Gambo kat bwh nih plak...time aku n the gang pi Brunei...kami pi Labuan dulu...mabuk laut aku time nih..dr KK ke Labuan laut tgh bergelora..beriya kata aku x pernah mabuk laut..riak lagi..sekejab jer dpt pembalasan..kat Labuan kami pi la taman rama2 dia..pastu pi jg tgk UMS kampus sana..ujung sungguh noooo...pastu tmn rekreasi apa ntah kat tgh2 on the the way ke UMS Labuan tuh ha...herm kat Labuan nih kain2 agak murah...n fesyennya pun lain dr biasa...aku beli baju utk konvo kat sini...

Then baru kami ke Brunei...time nih aku x mabuk laut la plak...maybe dr labuan-brunei laut ok kot...:) Kat Brunei plak..gambo atas tu aku pi Masjid Omar Ali Saifuddin..betui2 tgh Bdr Seri Begawan tuh ha...seme la bersadurkan emas n satu lg tu gambo kat muzium di raja...byk lg gambo lain tp ntah mana la aku letak..kalo takde dlm stor musti kt kg la kot...pegi pun 2hari 1 mlm jer...mlm kat sana sunyi skit...kami pi jerudong park...kat sana terasa la negara islam..kedai kaum lain pun guna tulisan jawi...pastu kalo azan jer seme stop xtvt..tp bab mkn...herm mmg x meriah...byk kedai mamakn sempat jg la merasa nasi katok...lbh kurang cam nasi lemak...x de soping aaa..ye la student lg..lgpun duit diorg mehei..baik beli kat negara sendiri.. hermm kat sana anda = awda...singkatan awang dayang kot...

Image Hosted by FileHive.com





4 comments:

atty's said...

umi dari dulu sampai skrg....samo jer..

Umi_Aliesha said...

ekekekeke..berat tak sama..:)

PuteriSatu said...

salam ziarah..thanks sudi baca blog akak...

Umi_Aliesha said...

salam puterisatu...tq jg sudi jengah blog saya